Mikor legolcsóbb a repülőjegy

A legolcsóbb repülőjegy keresésének titkai.

Évről évre emberek százmilliói böngészik a netet utazásaik kapcsán olcsó repülőjegy vásárlása érdekében. Rengeteg technika tipp és elképzelés kering a weboldalakon és terjed szájról szájra.

A mi általunk készített egyszerüsített kivonat a következő .  A légitársaságok természetesen az évszakok által generált utazási szokásokhoz igazodnak, hiszen bevételeik, működésük optimalizálása érdekében az utastömeg kiszolgálása a legfontosabb tényező.  A legmagasabb forgalmú időszak a szabadságolások miatt egyértelműen a nyár ! A szállások árai is ilyenkor szöknek az egekbe, hiszen a piaci verseny megengedi, az embertömeg garantált. Ugyanez az árfelhajtó hatás érvényesül a légitársaságoknál is. Mindegyik próbál minél nagyobb szeletet kihasitani a gazdaságossági határ felett minél nagyobb elérhető profit mellett..  Ilyenkor elég nehéz kedvező árú jegyet találni ,. Ezek általában olyan időpontokra szólnak amik kedvezőtlen indulás és érkezési időpontokkal vannak meghirdetve. Pl kedd este 23:20 kor indul X városba 4 órai repülőúttal, majd overnight ot követően másnap hajnalban indul vissza ..   Azt hiszem mindenki érzi hogy ez bár 2 éjszakásnak tűnhet, de nem jó semmire, hacsak nem egy nagy értékü iratot, tárgyat kell leszállitani kézbe adott városban. (talán)  De kikapcsolódásra alkalmatlan

Mivel a nyári évszak és utazási hajlam az utóbbi években az időjárás változásnak köszönhetően kiterjeszkedett márciustól októberig ( lásd könnyen elérhető , 2-4 órányira fekvő Spanyol, Francia, Olasz Egyiptomi, Török, stb területek.  Így a repülőjegyek árai is megnövekedtek az utóbbi 3 évben.  Ne legyenek félelmeink de tudjunk róla a légitársaságok igenis kökeményen figyelik és elemzik repülési szokásainkat, Sőt több esetben szinte irányitják azokat egyes új célok felkarolásával. .

A közép európai tél időszakára, kivéve az ünnepeket – szűkült az olcsóbb repülőjegyek időszaka ennek megfelelően, akárcsak a szállások. ..

Lássukn néhány ár alapján listázott járatot példának, automatikusan frissülő ajánlatokkal

Brüsszel11 szeptember 202417 szeptember 2024Jegyárak 15 459
Milánó4 szeptember 20246 szeptember 2024Jegyárak 16 882
Róma10 szeptember 202411 szeptember 2024Jegyárak 20 805
Berlin12 szeptember 202415 szeptember 2024Jegyárak 21 591
Bukarest27 augusztus 202430 augusztus 2024Jegyárak 22 503

És lássuk a jegyvásárlással kapcsolatos elképzeléseket, amik egyáltalán nem biztos hogy tévesek, még ha cáfolják is őket…

Olcsó Repülőjegy Foglalás Tippek és Mítoszok

Gyakori Mítoszok:

 1. Kedden a legolcsóbb a repülőjegy foglalás:
  • Ez egy régi mítosz, amely szerint kedden délután a légitársaságok frissítik áraikat. Bár néha lehet találni kedvezőbb árakat, nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy ez a legjobb nap lenne a vásárlásra.
 2. Az utolsó pillanatban lehet a legjobb ajánlatokat megtalálni:
  • Bár néha az utolsó pillanatban csökkenthetik az árakat, gyakran inkább emelik, mivel a kereslet nő. A legjobb, ha rugalmasak vagyunk az időpontokkal és előre tervezünk.
 3. A keresési előzmények befolyásolják az árakat:
  • Sok utazó úgy véli, hogy a légitársaságok növelik az árakat, ha gyakran keresünk egy adott járatra. Azonban a szakértők szerint ez a gyakorlat nem igazán elterjedt.  ( Mi azonban egyetértünk azzal hogy hosszútávon a keresettségi statisztika alapján árazzák jegyeiket a légitársaságok.

Hasznos Tippek:

 1. Legyünk rugalmasak az utazási időpontokkal:
  • Az árak jelentősen változhatnak attól függően, hogy melyik nap vagy melyik napszakban utazunk. Hétköznapokon és nem a főszezonban gyakran olcsóbbak a jegyek.
 2. Használjunk repülőjegy-összehasonlító oldalakat:
  • Oldalak, mint az olcsorepjegy.com, Google Flights, utazzonolcson.hu Skyscanner, vagy Kayak, stb.. segíthetnek megtalálni a legjobb ajánlatokat több légitársaság között.
 3. Foglaljunk előre:
  • Bár az utolsó pillanatban is lehet jó ajánlatokat találni, általában jobb előre foglalni, különösen, ha fix dátumokhoz vagyunk kötve.
 4. Értesítések beállítása:
  • Állítsunk be árfigyelő értesítéseket, hogy azonnal értesüljünk, ha az árak csökkennek egy adott járatra.
 5. Közvetlenül a légitársaságnál is ellenőrizzünk:
  • Néha a közvetlen foglalás a légitársaság honlapján olcsóbb lehet, mivel a légitársaságok saját voucher és egyéb pénzvisszatéritési – jóváírási rendszere olcsóbbá teheti az árakat mint az partnereinél megtalálható
 1. Inkonitó mód: Az árváltozások nem függenek attól, hogy privát böngészést használunk-e.
 2. Kedden olcsóbb foglalni:  Az átlagos megtakarítás minimális, mindössze 1.9%.
 3. „Két hely maradt” üzenetek: Ez általában valós, de csak az adott áron elérhető helyekre vonatkozik.

Tehát a konklúzió : Az árak dinamikusan változnak a kereslet, távolság és egyéb tényezők alapján. Fontos a rugalmas időzítés és az árfigyelő használata.

Köszönjük előre is a megosztásokat.

 

legolcsóbb repülőjegyek keresése
 • hasznos cikk
5
Sending
User Review
5 (2 votes)